{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Kuzmanović: Značaj OSCE-a u demokratizaciji BiH

F
16.1.2008. u 16:50
0
0
Kuzmanović: Značaj OSCE-a u demokratizaciji BiH
0
Kuzmanović: Značaj OSCE-a u demokratizaciji BiH
Predsjednik Republike Srpske Rajko Kuzmanović konstatirao je tokom razgovora sa šefom banjalučkog Regionalnog centra OSCE-a Banja Luka Đorđom Blaisom da je ta misija u Bosni i Hercegovini dala značajan doprinos u demokratizaciji društva, izgradnji povjerenja, izbornom procesu i regionalnoj sigurnosti i saradnji.
Kuzmanović je rekao da je RS u potpunosti opredijeljena za vladavinu zakona i poštivanje ljudskih prava i sloboda svih građana bez obzira na njihovu političku, vjersku ili nacionalnu pripadnost, saopćeno je nakon razgovora iz Biroa za odnose s javnošću entitetskog predsjednika.

Bilo je riječi i o procesu povratka izbjeglica i raseljenih osoba, a Kuzmanović je rekao da su organi i institucije RS-a osigurali uvjete za povratak, uključujući povratak imovine i stvaranje sigurnijeg okruženja, ali da je potrebno učiniti dodatne napore na poboljšanju ekonomskog položaja povratnika.

RS, kako je naveo, napravila je i značajne rezultate u reformi i poboljšanju kvaliteta javne uprave i sistema obrazovanja u skladu s evropskim standardima.

Blaisom je naglasio da će Misija OSCE-a nastaviti da bude prijatelj i partner vlastima u RS -u i BiH te pružati podršku organima i institucijama na svim nivoima, a posebno lokalnom.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Ima li Hrvatska pravo graditi Pelješki most?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: