{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Kuzmanović: Što prije ukinuti vizni režim za BiH

F
26.5.2008. u 16:07
0
0
Kuzmanović: Što prije ukinuti vizni režim za BiH
0
Kuzmanović: Što prije ukinuti vizni režim za BiH
Predsjednik Republike Srpske Rajko Kuzmanović izrazio je zadovoljstvo početkom pregovora o ukidanju viznog režima za građane Bosne i Hercegovine i izrazio očekivanje da će ovaj proces biti što prije okončan.
On je, tokom razgovora sa šefom Kancelarije Ambasade Belgije u Sarajevu Stijnom Molsom, naglasio da su ispunjavanjem uvjeta za potpisivanje Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju BiH s Evropskom unijom domaće institucije i predstavnici vlasti pokazali političku zrelost i ocijenio da je došlo vrijeme da u potpunosti preuzmu odgovornost za sudbinu zemlje.

U tom smislu, potrebno je, smatra Kuzmanović, da OHR što prije prije bude transformiran isključivo u kancelariju specijalnog predstavnika Evropske unije, koja će na ravnopravnim i partnerskim osnovama, pomoći domaćim institucijama u procesu evroatlantskih integracija.

Kuzmanović je rekao i da RS vodi odgovornu politiku i da je iskreno opredijeljena za evropsku budućnost BiH, ali ne može prihvatiti zahtjeve za nepotrebnu centralizaciju, koji se plasiraju pod plaštom reformi neophodnih za napredovanje na putu prema članstvu u Evropskoj uniji, saopćeno je nakon razgovora iz Biroa za odnose s javnošću entitetskog predsjednika.

Tokom razgovora bilo je riječi o mogućnostima unapređenja saradnje naročito na ekonomskom planu, budući da postoji zainteresovanost belgijskih privrednika da ulažu u RS i BiH.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: