{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Kuzmanović sa liderima stranka o Inzkovom zahtjevu

S
3.6.2009. u 06:40
0
2
Kuzmanović sa liderima stranka o Inzkovom zahtjevu
0
Kuzmanović sa liderima stranka o Inzkovom zahtjevu
Predsjednik Republike Srpske (RS) Rajko Kuzmanović održaće danas sastanak sa predsjednicima parlamentarnih stranaka u RS, na kome će biti riječi o aktivnostima u vezi sa pismom visokog predstavnika Valentina Inzka, kojim traži da Narodna skupština RS proglasi ništavnim zaključak o efektima prenesenih nadležnosti sa RS na BiH, saznaje Srna.
"U skladu sa ustavnim ovlašćenjima, utvrđenim članom 69, stav 4 Ustava RS, prema kojima predsjednik RS izražava njeno jedinstvo, pozivam vas da prisustvujete sastanku sa predsjednicima političkih parlamentarnih stranaka u RS, na kome će biti razmijenjena mišljenja o aktivnostima u vezi sa pismom visokog predstavnika i specijalnog predstavnika EU u BiH", navodi se u Kuzmanovićevom pismu upućenom liderima političkih partija.

U Kuzmanovićevom dopisu se podsjeća da je Narodna skupština RS na 29. sjednici održanoj 14. maja donijela zaključke povodom razmatranja Informacije o efektima prenosa ustavnih ovlašćenja sa RS na insitucije BiH.

"Visoki predstavnik i specijalni predstavnik EU u BiH pismom od 25. maja obratio se predsjedniku Narodne skupštine RS Igoru Radojičiću, od kojeg zahtijeva da se angažuje na tome da Narodna skupština prije 11. juna ove godine glasanjem usvoji zaključak, kojim bi zaključak od 14. maja proglasila ništavnim", navodi Kuzmanović.

Predsjednik Srpske dodaje da na taj način ovi zaključci, prema navodima visokog predstavnika, ne bi trebalo da stupe na snagu.

"Nakon ostvarivanja ovog zahtjeva on bi, kako navodi u svom pismu, o postupanju Narodne skupštine RS odmah izvijestio Upravni odbor Savjeta za provođenje mira i prema potrebi odlučio o daljem postupanju, u skladu sa ustavnim ovlašćenjima", napomenuo je Kuzmanović.

Sastanak će biti održan danas u Palati RS sa početkom u 17.00 sati.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: