{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Kuzmanović: Regionalna saradnja RS-a ne šteti jačanju BiH

F
24.1.2008. u 17:29
0
0
Kuzmanović: Regionalna saradnja RS-a ne šteti jačanju BiH
0
Kuzmanović: Regionalna saradnja RS-a ne šteti jačanju BiH
Predsjednik Republike Srpske Rajko Kuzmanović rekao je da je taj bh. entitet posebno zainteresiran za jačanje regionalne saradnje, što nikako nije smetnja jačanju države već evropske integracije počivaju upravo na međuregionalnom povezivanju, saopćeno je iz Biroa za odnose s javnošću entitetskog predsjednika.
Tokom razgovara danas u Strazburu s predsjednikom i generalnim sekretarom Kongresa regionalnih i lokalnih vlasti Vijeća Evrope Javuzom Mildonom i Urlihom Bonerom, Kuzmanović je naveo da temelji Vijeća Evrope: vladavina prava, demokratija i ostvarivanje ljudskih prava su principi koje je RS u potpunosti prihvatila i opredijelila se za njih i zbog toga je što prije potrebno uraditi predstavljanje izvještaja o napretku u ovoj oblasti pred nadležnim tijelima Vijeća Evrope.

On je dodao da je RS opredijeljena za potpuno ispunjavanje svih postprijemnih obaveza Bosne i Herecegovine nakon prijema u Vijeće Evrope, te da će RS u svom kapacitetu učiniti dodatne napore da bi te obaveze bile ispunjene.

Zvaničnici Kongresa regionalnih i lokalnih vlasti Vijeća Evrope naglasili su opredjeljenje za nastavak, ali i jačanje kvalitetne saradnje sa svim organima i institucijama u BiH, posebno na lokalnom nivou.

Na poziv Miloša Aligrudića, šefa parlamentarne delegacije Srbije pri Parlamentarnoj skupštini Vijeća Evrope, predsjednik Kuzmanović prisustvovao je svečanom prijemu upriličenom povodom obilježavanja Dana državnosti Srbije u Strazburu.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: