{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Kuzmanović razgovarao s predstavnicima provincije Palermo i Sicilije

F
22.10.2008. u 20:46
0
3
Kuzmanović razgovarao s predstavnicima provincije Palermo i Sicilije
0
Kuzmanović razgovarao s predstavnicima provincije Palermo i Sicilije
Predsjednik RS-a Rajko Kuzmanović razgovarao je u Palermu, u odvojenim susretima, s predsjednikom provincije Palermo Đovanijem Avantijem i predsjednikom parlamenta regije Sicilija Frančeskom Kašom, koje je upoznao s političkom i ekonomskom situacijom u RS-u i BiH te privrednim i ekonomskim potencijalima tog bh.entiteta.
Kuzmanović je rekao da je RS faktor stabilnosti u BiH i da je jasno opredjeljena za ekonomsko-socijalni razvoj, regionalnu saradnju i evroatlanske integracije, saopćeno je danas iz kabineta entitetskog predsjednika.

On je kazao da je RS otvorena za strana ulaganja, a konstatirano je i da je poljoprivreda, kao sektor od obostranog interesa, najznačajniji za moguću saradnju RS-a i regije Sicilija.

Na sastancima su razmotrene mogućnosti potpisivanja sporazuma o saradnji između RS-a i regije Sicilija, budući da su i RS i Sicilija članice Skupštine evropskih regija i zajedničkog apliciranja za projekte koji se finansiraju iz pretpristupnih fondova Evropske unije.

Kuzmanović je tokom posjete Palermu uručio orden Krst Milosrđa humanitarnom udruženju "Lućijano Lama", iz mjesta Ena na Siciliji.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: