{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Kuzmanović: Presuda Oriću krah međunarodnog prava

F
3.7.2008. u 16:19
0
3
Kuzmanović: Presuda Oriću krah međunarodnog prava
0
Kuzmanović: Presuda Oriću krah međunarodnog prava
Predsjednik RS-a Rajko Kuzmanović smatra da pravosnažna presuda Apelacionog vijeća Tribunala u Hagu, kojom je Naser Orić oslobođen krivice za zločine počinjene nad Srbima u Srebrenici, predstavlja krah međunarodnog prava i nedopustivu primjenu dvostrukih standarda u pravosuđu.
"Ova presuda predstavlja kršenje tekovina i standarda međunarodnog prava i bezočno guši pravo i pravdu. Ona narušava povjerenje u rad i neutralnost Tribunala i predstavlja lošu poruku za BiH. Takva primjena prava ugrožava proces pomirenja i toleranciju među narodima u BiH“, naveo je u saopćenju Kuzmanović.

Predsjednik RS-a navodi da je "za stradale srpske žrtve i njihove porodice poražavajuća činjenica da je Žalbeno vijeće potvrdilo da su nad Srbima u Srebrenici počinjeni teški zločini, ali da Tužilaštvo, navodno, nije prezentovalo dovoljno dokaza na osnovu kojih bi Orić mogao da bude osuđen".

"Očigledno je da pravda u ovom slučaju nije zadovoljena", kaže predsjednik RS-a i apelira da "svi počinioci zločina nad Srbima u Srebrenici budu otkriveni i adekvatno kažnjeni".

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: