BiH
0

Kuzmanović postao član Evropske akademije nauka i umjetnosti

FENA
Predsjedniku Akademije nauka i umjetnosti RS-a Rajku Kuzmanoviću, danas je uručen certifikat o članstvu u Evropskoj akademiji nauka i umjetnosti, u Odjeljenju za društvene, pravne i ekonomske nauke.

Certifikat je Kuzmanoviću uručio predsjednik Evropske akademije nauka i umjetnosti Feliks Unger, u prisustvu protektora Akademije i predsjednika Slovenije Danila Tirka, na svečanoj plenarnoj sjednici održanoj u Salzburgu.

„Evropska akademija nauka i umjetnosti, kao evropski parlament nauke i obrazovanja, predstavlja snažan osnov za razvoj društva znanja, neophodnog za sve narode“, rekao je Kuzmanović, izrazivši uvjerenje da će članstvo u Evropskoj akademiji nauka i umjetnosti i prijem Akademije nauka i umjetnosti RS-a u evropsku mrežu akademija i umjetnosti doprinijeti i bržem razvoju RS-a i Bosne i Hercegovine, saopćeno je iz Kuzmanovićevog kabineta.

Evropska akademija nauka i umjetnosti je transnacionalno, interdisciplinarno tijelo koje ima preko 1.200 članova i najviše radi na evropskim pitanjima.