Uspješan mandat
13

Kuvajt priredio oproštajni prijem za ambasadora BiH Mehmeda Halilovića

Piše: E. M.
Detalj s prijema u Kuvajtu (Foto: E. M./Klix.ba)
Detalj s prijema u Kuvajtu (Foto: E. M./Klix.ba)
Ambasador Bosne i Hercegovine u Kuvajtu Mehmed Halilović sastao se s prvim zamjenikom premijera i ministra vanjskih poslova Kuvajta Sheikhom Sabahom Khaledom Al-Hamad Al-Sabahom u sklopu oproštajne posjete.

Oproštajni prijem za Ambasadora Bosne i Hercegovine u Kuvajtu Mehmeda Halilovića priredio je ministar Al-Sabah uz zahvalnost Bosni i Hercegovini na naporima za unapređenje tradicionalno dobrih odnosa između dviju prijateljskih država.

Ministar Al-Sabah, inače član kraljevske porodice, je posebno istakao izuzetan lični angažman ambasadora Halilovića u jačanju prijateljskih odnosa i aktivnostima na kreiranju novih modela saradnje koji su polučili značajne rezultate i stvorili preduslove za ekspanziju, posebno u oblastima ekonomije i trgovine.

Foto: Klix.ba
Foto: Klix.ba

Kao poseban uspjeh bilateralnih aktivnosti ambasadora Halilovića ministar Al-Sabah je izdvojio i učešće Kuvajta u projektu gradnje zeničke obilaznice na Koridoru 5C, za što je Fond za arapski ekonomski razvoj izdvojio 65 miliona KM. Pored toga, realiziran je i veliki broj humanitarnih projekata na području cijele Bosne i Hercegovine.

Ambasador Halilović se zahvalio domaćinu te je u svom obraćanju akcent stavio na odličnu saradnju koju je imao s Ministarstvom vanjskih poslova Kuvajta i ministrom Al-Sabahom. Izrazio je uvjerenje da će se odnosi između Bosne i Hercegovine i Kuvajta nastaviti uspješno razvijati i ubuduće.

Zajednički je konstatovano da su odnosi dviju prijateljskih zemalja na vrlo visokom nivou, ali i da postoji dosta mogućnosti da se oni dodatno unaprijede i obogate.