Neki drugi proizvođač
0

Kutije sa bananama i kokainom koje su pronađene u Širokom Brijegu ne pripadaju brendu "Derby"

Klix.ba
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Početkom mjeseca je policija u Širokom Brijegu zaplijenila veću količinu kokaina u paketu s bananama prilikom čega je kao ilustracija korištena arhivska fotografija kompanije "Derby". Iz ove kompanije su istaknuli da sporni narkotici nisu pronađeni u njihovim proizvodima.

Kutije sa bananama u kojima se nalazio kokain su pronašli radnici kada su greškom stigle u širokobriješku kompaniju. Oni su to prijavili vlasniku koji je alarmirao policiju, a pretpostavlja se da je pošiljka greškom stigla o hercegovačku firmu.

Sigurnosne agencije su zaplijenile kutije sa bananama i narkoticima, međiutim nije poznato u kutijama kojeg proizvođača je pronađena ta droga.

Društvo Rastoder d.o.o. Slovenija čija fotografija je iskorištena za ilustrovanje te vijesti ističe da oni ni na koji način nisu povezani sa pošiljkom koja je zaplijenjena u Širokom Brijegu.

Naglašavaju da opojna sredstva nisu stigla sa proizvodima pod njihovim žigom "Derby".

Pošiljka koja je pronađena teška je između 120 i 150 kilograma kokaina, a pripadnici Državne agencije za istrage i zaštitu zajedno sa Tužiilaštvom BiH rade na ovom slučaju koji nije jedini primjer pošiljke droge u BiH u kutijama s voćem.