BiH
0

Kupusović: Mjesec dana Mostarskog košta kao pola dana Sarajevskog festivala

NINA
U povodu Mostarskog ljetnog festivala koji ove godine počinje 1. jula, a za čijeg trajanja su predviđeni brojni muzički, sportski i kulturni sadržaji, danas je u dvorani Centra za kulturu u Mostaru održan javni sastanak Organizacijskog odbora festivala na kojem se okupljenima obratio koordinator projekta Sulejman Kupusović.

Festival koji će biti otvoren do 31. jula ove godine odvija se pod sloganom "U susret Starom", a kulminacija cijelog događaja očekuje se 23. jula kada je predviđena i svečana ceremonija otvaranja Starog mosta.

Koordinator Mostarskog ljetnog festivala Sulejman Kupusović je u svom obraćanju više puta naglasio važnost medijske podrške ovom događaju jer, kako je kazao, plakatiranje i lijepljenje bilo kakvih najava nije dopušteno radi čistoće grada.

Ono što je najviše zanimalo novinare bila je svota novca koja je potrebna za jedan takav događaj. Kupusović je svotu od 400.000 KM nazvao bezobrazno malom kada je u pitanju festival koji će trajati mjesec dana i koji će okupiti ugledne osobe iz raznih branši.

"Ono koliko će stajati Mostarski ljetni festival jedan Sarajevski festival potroši za pola dana. Mi ćemo imati manifestaciju od mjesec dana i plus ceremoniju otvaranja za svotu koja je za sadržaj koji nudi bezobrazno mala", kazao je Kupusović dodavši da je kultura najskuplja onda kada je nema.

Koordinator projekta ljetnog festivala je naglasio da postoji i mogućnost da od novca koji je predviđen za tu manifestaciju ostane oko 20 posto koje bi se u tom slučaju uložilo u obnovu nekog od kulturnih objekata grada Mostara.