Turizam
0

Kupres domaćin otvaranja zimske turističke sezone 2008/09.

FENA
Zimska turistička sezona 2008/09. bit će otvorena na Kupresu u sklopu serijala "Turizam plus" 12. decembra, zaključeno je na sastanku koji je održan u Športsko-rekreacijskom centru (ŠRC) "Adria Ski" na Kupresu.

To će biti treće svečano otvaranje zimske turističke sezone, a prethodna dva su održana na Jahorini i Bjelašnici. Manifestacija, koja će se držati u sklopu serijala "Turizam Plus" FTV-a i RTRS-a, trajat će dva dana, odnosno 12. i 13. decembra.

Ideja o organizaciji manifestacije dolazi od Zlatka Prlende, istaknutog bosanskohercegovačkog novinara i ljubitelja kulturnih i prirodnih ljepota, a projekt će biti realiziran u suradnji s federalnim Ministarstvom turizma i okoliša, Vladom Hercegbosanske županije, Turističkom zajednicom te županije, ŠRC "Adria Ski" i općinom Kupres.

Za bogat zabavni program tokom ove manifestacije biti će zaduženi izvođači iz Hrvatske i BiH, a osim njih publiku će zabaviti i brojna kulturnoumjetnička društva i klape.

Tijekom sastanka utemeljen je i Organizacijski odbor koji će upravljati organizacijom cijele manifestacije kojoj je cilj prikazati Kupres kao jedno od najpoželjnijih turističkih središta u ovoj regiji.