{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Kupači u Bosni i Savi pronašli zaostalo oružje

S
9.8.2012. u 18:57
2
0
Kupači u Bosni i Savi pronašli zaostalo oružje
2
Kupači u Bosni i Savi pronašli zaostalo oružje
Foto: Ilustracija
Na dvije odvojene lokacije na rijekama Bosni i Savi kod Bosanskog Šamca, kupači su danas pronašli neeksplodirana ubojita sredstva (NUS), potvrdio je koordinator za deminiranje u Civilnoj zaštiti Šamac Milan Blagojević.
"Na rijeci Bosni pronađene su dvije ručne bombe, a na Savi takozvana zolja", rekao je Blagojević i dodao da je oružje uklonjeno i transportovano u magacin Civilne zaštite odakle će biti poslato na dalju obradu, odnosno uništavanje u Brčko ili Banju Luku.

On je naveo da ne može sa sigurnošću tvrditi da li je rijeka donijela pronađene mine i zolju ili ih je neko tu bacio, te da je moguće da su odbačeni u ratu ili poslije rata.

"Bez obzira da li se radilo o zolji, bombi ili granati, to predstavlja veliku opasnost i za mještane i za kupače i za brodove. Apelujem na građane ako primijete nešto slično da jave Policijskoj stanici ili Civilnoj zaštiti Šamac, mi ćemo izaći na mjesto događaja i ukloniti takvo sredstvo", rekao je Blagojević.

Ribočuvar Mirko Ilišković, koji je pomogao da se oružje izvadi iz vode, rekao je da sarađuju sa Civilnom zaštitom i često opominju kupače i djecu da, ako nešto nađu, to ne diraju.

"Trudimo se da toga bude što manje, pregledamo obale i plitke dijelove rijeke. Svima je u interesu da niko ne strada", rekao je Ilišković.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: