{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Kupači u Bosni i Savi pronašli zaostalo oružje

S
9.8.2012. u 18:57
2
0
Kupači u Bosni i Savi pronašli zaostalo oružje
2
Kupači u Bosni i Savi pronašli zaostalo oružje
Foto: Ilustracija
Na dvije odvojene lokacije na rijekama Bosni i Savi kod Bosanskog Šamca, kupači su danas pronašli neeksplodirana ubojita sredstva (NUS), potvrdio je koordinator za deminiranje u Civilnoj zaštiti Šamac Milan Blagojević.
"Na rijeci Bosni pronađene su dvije ručne bombe, a na Savi takozvana zolja", rekao je Blagojević i dodao da je oružje uklonjeno i transportovano u magacin Civilne zaštite odakle će biti poslato na dalju obradu, odnosno uništavanje u Brčko ili Banju Luku.

On je naveo da ne može sa sigurnošću tvrditi da li je rijeka donijela pronađene mine i zolju ili ih je neko tu bacio, te da je moguće da su odbačeni u ratu ili poslije rata.

"Bez obzira da li se radilo o zolji, bombi ili granati, to predstavlja veliku opasnost i za mještane i za kupače i za brodove. Apelujem na građane ako primijete nešto slično da jave Policijskoj stanici ili Civilnoj zaštiti Šamac, mi ćemo izaći na mjesto događaja i ukloniti takvo sredstvo", rekao je Blagojević.

Ribočuvar Mirko Ilišković, koji je pomogao da se oružje izvadi iz vode, rekao je da sarađuju sa Civilnom zaštitom i često opominju kupače i djecu da, ako nešto nađu, to ne diraju.

"Trudimo se da toga bude što manje, pregledamo obale i plitke dijelove rijeke. Svima je u interesu da niko ne strada", rekao je Ilišković.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li je opravdan zahtjev za povećanje akciza na gorivo kako bi se ubrzala izgradnja autoputa?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: