Općina Centar
1

Kulturno-sportskom centru Skenderija donirano 60.000 maraka

Klix.ba
U Općini Centar Sarajevo potpisani su protokoli o realizaciji finansijskih sredstava u iznosu od 60.000 maraka koje je Općina Centar izdvojila iz ovogodišnjeg budžeta za potrebe Kantonalnog javnog preduzeća Centar Skenderija. U ime Općine protokole je potpisao načelnik Nedžad Ajnadžić, a u ime Centra Skenderija to je učinio direktor Amer Kapo.

Donirana sredstva su namijenjena za bojenje fasade, sanaciju dvorane Mirza Delibašić, zatim za projekte iz oblasti kulture od interesa za Općinu Centar, a koji se realiziraju u Kulturno sportskom centru Skenderija, te za sufinansiranje sportskih aktivnosti.

Prilikom potpisivanja protokola Kapo je istakao da ovo nije prvi put da Općina Centar pomaže Skenderiji i da je izuzetno sretan zbog te kontinuirane saradnje.

"Zahvaljujem se načelniku Ajnadžiću i Općinskom vijeću Centar na cjelokupnoj dosadašnjoj podršci. Sredstva će biti utrošena između ostalog za kulturne i sportske projekte, a na tom polju svaka pomoć nam je dobrodošla. Želimo ulagati sredstva da uredimo dvorane u cilju stvaranja što boljih uslova za sve one koji se žele baviti sportom u ovom centru. Ova sredstva nam mnogo znače i nadam se da će saradnja biti nastavljena i u budućnosti", kazao je Kapo.

Ajnadžić je naglasio da će Općina Centar nastojati i u budućnosti pružati podršku i pomoć koliko god to budu omogućavala finansijska sredstva.

"Nadam se da će vam sredstva koja ste dobili od Općine Centar biti od koristi. Želim vam puno uspjeha u radu, a sigurna sam da će Općina, u skladu sa finansijskim mogućnostima i u budućnosti nastaviti davati svoj doprinos razvoju i promociji kulture i sporta u našoj zemlji", istakao je Ajnadžić.