BiH
0

Kulturni događaji do kraja sedmice...

Klix.ba
Da Sarajevo ne oskudjeva kulturnim događajima dokazuje i niz dešavanja ove sedmice. U Narodnom pozorištu Sarajevo 12.12. biće izvedena repriza baleta "APPASSIONATO" kompozitora Astora Piazzolle, koreograf Edina Papo. U Kamernom Teatru 55 12. i 13. decembra igra predstava "Ne mogu da platim i neću da platim" (režija: Slavenko Saletović, igraju: S.Bašić, E.Begović, M.Marinković, G.Boban), a u istom teatru 14. i 15. decembra možete pogledati predstavu "Pukovnik ptica" (režija: Dino Mustafić, igraju: M.Tuka, M.Kurić, Ž.Marlot, M.Trifunov, R.Jovančić Lešić, S.Bambur, R.Čolović).

Pozorište Mladih ove sedmice na repertoaru ima predstavu "Kako je mačak naučio galebicu da leti" - lutkarsku predstavu koja igra 15. decembra (režija: Kaća Dorić, igraju: M.Pavlović, N.Nikšić, S.Ahmetašević, A.Frljučkić, E.Husić). Još jedna lutkarska predstava je na repertoaru SARTR-a, i to "Izvor" (režija: Dubravka Zrnčić-Kulenović, igraju: M.Šupuk, A.Gligorijević, H.Bilalović, K.Džinić, N.Peljto, S.Smajlović, D.Zubčević) s na programu je 13. decembra.

Od koncertskih aktivnosti izdvajamo Koncert za flautu i violinu, u organizaciji JU "Sarajevo ART" - 12.12. u 19:30h u Bošnjačkom institutu, a nastupaju Ana Pokrklić (flauta) i Belma Tuzović-Mujkić (gitara). U Collegium Artisticumu će od 16.12. - 29.12. biti postavljena izložba Fehima Huskovića.