{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


"Kultura različitosti spaja, a ne razdvaja"

F
31.8.2009. u 16:26
0
4
"Kultura različitosti spaja, a ne razdvaja"
0
"Kultura različitosti spaja, a ne razdvaja"
Građanska demokratska stranka Bosne i Hercegovine (GDSBiH) uputila je čestitku učenicima, studentima, učiteljima nastavnicima, profesorima i radnicima i saradnicima u obrazovnim institucijama koji narednih dana počinju novu školsku godinu sa željama za uspješno sticanje znanja.
-GDSBiH poziva sve učesnike u vaspitno-obrazovnom procesu u BiH, uključujući lokalne, regionalne i državne institucije nadležne za obrazovanje da jedan od prvih časova posvete savremenoj historiji BiH i mjestu i ulozi obrazovanja i nauke u BiH, u Evropi i svijetu, stoji u saopćenju koje potpisuje predsjednik GDSBiH Ibrahim Spahić.

Stranka apelira i da se u okviru obilježavanja 24. oktobra, Dana OUN organizira kampanja za ukidanje segregacije u svim školama u BiH.

-U kampanju pozivamo i sve roditelje čija djeca pohađaju "dvije škole pod jednim krovom" kao i sve javne, političke, kulturne ličnosti i NVO da zajedno s mladima i njihovim učiteljima dignu glas protiv podjela i zloupotrebe djetinjstva. Kultura različitosti treba da nas povezuje, a ne razdvaja, kaže se u saopćenju GDSBiH.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: