Mirnes Ajanović
0

Kulminiranje licemjerja na političkoj sceni BiH

FENA
Predsjednik Bosanske stranke (BOSS) Mirnes Ajanović kazao je da pokušaj premijera Republike Srpske Milorada Dodika, koji pružanjem javne potpore Izraelu profitira na palestinskim žrtvama, predstavlja grubo licemjerje, priopćeno je iz BOSS-a.

Ajanović ističe kako je još licemjernija SDP-ova osuda Dodikova postupka, s obzirom da je SDP zajedno sa Strankom za BiH učinio još goru stvar i to prodavši za vrijeme Alijanse za promjene bosansko oružje Izraelu.

"Zlatko Lagumdžija i Haris Silajdžić su pokazali da su radi osobnih interesa spremni prodati agresorima oružje koje je bilo namijenjeno obrani žrtve i uz to bezočno lagati bh. javnost negiranjem očigledne krivnje", smatra Ajanović.

Ajanović dodaje kako je slično licemjerje SDP pokazao kritizirajući nemoralan potez Vlade Tuzlanske županije koja novinarima onemogućava pristup sjednicama.

"Naime, SDP čini još goru stvar tamo gdje ima vlast kao u općinskim vijećima gdje se po nalogu SDP-a onemogućavaju cjeloviti prijenosi sjednica, a novinarski prilozi sa sjednica montiraju i cenzuriraju za javnost.

To sve predstavlja još jednu ilustraciju nemorala u bh. politici, odnosno pokazuje da nema razlike između Dodikovog nacionalizma, Lagumdžijinog kvazi-socijalizma i Silajdžićevog političkog nemorala", smatra Ajanović.