Bez detalja u MUP-u
143

Kuldija: Nastavlja se istraga o ubistvu dvojice policajaca u Sarajevu

Klix.ba
Foto: H. M./Klix.ba
Foto: H. M./Klix.ba
U Ministarstvu unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo, nakon svirepog ubistva dvojice kolega u sarajevskom naselju Alipašino Polje, mogu potvrditi samo jednu informaciju: istraga se nastavlja.

"Nemamo novih informacija. Mogu samo da potvrdim da se istraga nastavlja", kazala je glasnogovornica MUP-a KS Suvada Kuldija u telefonskoj izjavi za Klix.ba.

Iako policijski zvaničnici za sada, u cilju istrage, ne iznose detaljnije informacije, ono što je poznato jeste da se u prostorije MUP-a KS u centru Sarajeva konstantno privode osobe na kriminalističku obradu koje bi mogle podijeliti informacije u cilju pronalaska grupe koja je likvidirala dva službenika MUP-a KS u petak ujutro.

Informaciju da se Njegoslav Milinković spominjao kao glavni akter povezan sa ubistvom sarajevskih policajaca Adisa Šehovića i Davora Vujinovića nam u MUP-u KS nisu mogli potvrditi, kao ni da li je raspisana određena potjernica.

Tokom jučerašnjeg dana izvršeni su brojni prestresi na području Istočnog Sarajeva i Pala. Na ulicama Sarajeva, tačnije na izlazima iz Kantona, pojačano je prisustvo specijalnih policijskih jedinica koji su naoružani dugovim cijevima.

Ministar unutrašnjih poslova KS Vedran Mulabdić također nije mogao govoriti o detaljima istrage, kazavši za Klix.ba samo da je ona u toku.