{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Kukića nema na sjednici, na dnevnom redu 22 tačke

F
14.7.2011. u 11:16
0
14
Kukića nema na sjednici, na dnevnom redu 22 tačke
0
Kukića nema na sjednici, na dnevnom redu 22 tačke
Foto: Feđa Krvavac/Sarajevo-x.com
Predstavnički dom Parlamentarne skupštine BiH trebao bi se na sjednici koja je počela jutros u Sarajevu u drugom krugu izjašnjavati o kandidatu za predsjedavajućeg Vijeća ministara BiH.
Kandidat za predsjedavajućeg Vijeća ministara BiH Slavo Kukić je na sjednici Predstavničkog doma PSBiH održanoj krajem juna dobio opću, ali ne i potrebnu entitetsku većinu glasova poslanika, jer je protiv njegovog imenovanja glasalo 10 poslanika iz RS-a dok je jedan bio suzdržan.

Nakon toga uslijedilo je usaglašavanje u Kolegiju Doma, ali kako Kolegij nije postigao saglasnost o potvrđivanju imenovanja Slave Kukića, poslanici će se o tome izjašnjavati u drugom krugu glasanja.

Poslanici bi danas trebalo da razmatraju i više zakonskih prijedloga među kojima su Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o slobodi pristupa informacijama u BiH te Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o postupku prisilne naplate indirektnih poreza.

U prvom čitanju bi trebali biti razmatrani Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o plaćama i drugim naknadama u sudskim i tužilačkim institucijama na nivou BiH, kao i Prijedlog zakona o neradnim danima u vrijeme vjerskih praznika BiH.

Na dnevnom redu je, između ostalog, i imenovanje direktora i dva zamjenika direktora Agencije za prevenciju korupcije i koordinaciju borbe protiv korupcije.

Kako saznajemo, Kukić se nije jutros pojavio na sjednici čiji dnevni red se sastoji od 22 tačke.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: