Prijem PDA BiH
186

Kukić: Ramazanski bajram je blagdan koji pokazuje mogućnost života na ovim prostorima

Klix.ba
Pokret demokratske akcije Bosne i Hercegovine (PDA BiH) upriličio je večeras u Kristalnoj sali Hotela "Tuzla" bajramski prijem za više od 500 članova, simpatizera i prijatelja ove političke partije.

Predsjednik PDA BiH Mirsad Kukić čestitao je zvanicama ovaj muslimanski praznik, te dodao da je ovo blagdan u kojem brišemo općinske, kantonalne, entitetske, nacionalne i sve druge granice i barijere koje nas razdvajaju.

"Ramazanski Bajram je blagdan koji pokazuje mogućnost života na ovim prostorima. Zbog toga se PDA BiH, kao nova politička snaga u BiH, zalaže za potpunu slobodu svih vjerskih zajednica, te za poštivanje blagdana, tradicija i običaja svih naroda. Smatramo da svaka vjera, nacija i religija imaju svoju vrijednost, svoju ljepotu i čistoću, kao i da propagira istinske vrijednosti ljudskog bića. Te vrijednosti i ljepotu vjere treba sačuvati, a ne uništavati ih", poručio je Kukić.

Predsjednik PDA BiH je dodao da se PDA BiH opredijelila da bude bosanskohercegovačka, evropska, narodna stranka političkog centra, otvorena za sve građane, bez obzira na vjersku, nacionalnu, socijalnu i drugu pripadnost, vjerna ideji društva jednakih šansi, u kojem se zasluge mjere i vrednuju prema radu.

Pored mnogobrojnih zvanica iz javnog života, kulturnog i političkog života, bajramskom prijemu prisustvovali su i Senad Alić, predsjednik Skupštine TK i predsjednik Povjereništva KO PDA TK, Jakub Suljkanović, premijer TK i član Povjereništva KO PDA TK, članovi općinskih odbora PDA BiH, kao i članovi asocijacije žena i mladih.