{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


'Kuda ide povratak u BiH'

S
Sarajevo-x.com
15.12.2008. u 09:00
0
5
'Kuda ide povratak u BiH'
0
'Kuda ide povratak u BiH'
Savez udruženja izbjeglica i raseljenih osoba BiH i Ministarstvo za ljudska prava i izbjeglice BiH organizirat će danas sastanak pod nazivom 'Kuda ide povratak u BiH?'.
Cilj sastanka je okupiti sve predstavnike resornih ministarstva koji će raditi na tome da se obezbijede veća sredstva u budžetu za narednu godinu, ne samo za rekonstrukciju kuća, već i za održivi povratak u BiH.

Predsjednica SIRL-a Mirhunisa Zukić za naš portal je rekla kako je nevladin sektor bio zatečen odlukom Vijeća Ministara BiH da se za održivi povratak u budžetu za narednu godinu izdvoji 300.000 KM , umjesto traženih 97 miliona.

"Odmah poslije toga imamo sastanak u Prudu na kojem se govori da se treba pozabaviti pitanjem održivog povratka te se nagovještavaju ozbiljne strategije za riješavanje ovog pitanja. Ovakve izjave i planiranje budžeta nalaze se u koliziji, i mi ćemo zajedno sa Ministarstvom za ljudska prava i izbjeglice BiH tražiti da se ova agonija završi", kazala je Zukić.

Sastanku će prisustvovati ombudsmeni za ljudska prava u BiH, predstavnici OSCE-a, UNDP-a, UNHCR-a, te entitetskih i kantonalnih ministarstava za izbjeglice i raseljena lica.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: