Tražio odgovore
53

Kučuk o predstojećim izborima: Boga mi dragog od ovog možemo bolje

Klix.ba
Nakon što je sredinom prošlog mjeseca predstavio 40 pitanja na koji bi trebale odgovoriti sve stranke i kandidati tokom predizborne kampanje, direktor agencije Mita Group Ejub Kučuk obavijestio je javnost da se predizborna kampanja za predstojeće izbore zasnivala na apatiji.

"Nisu nam rekli kako će poboljšati privredu, zdravstvo, obrazovanje, penzije, sistem... Ko će biti ministri, premijeri, direktori velikih firmi... Koliki su planirani budžeti za sve što obećavaju, kako će to finansirati i koliko će nas još opteretiti i zadužiti...", napisao je Kučuk.

On je kazao da su političke stranke i kandidati ubili nadu da se može bolje.

"Ono što nije uspjelo nijednom okupatoru u istoriji BiH uspjelo je dosadašnjim političarima", napisao je Kučuk na svom Facebook profilu.

Poduzetnik Kučuk, između ostalog, ističe da građani BiH žive u državi u kojoj postoji strah pričati i hodati ulicama, u kojoj se zdravstveni sistem vratio u srednji vijek, u kojoj se prosi po društvenim mrežama, u kojoj je pravosudni sistem kao u Kolumbiji, u kojoj se plaćaju penzije kojih neće biti za 15 godina, iz koje odlaze najbolji stručnjaci i djeca i u kojoj su uništene porodice, moralne vrijednosti, državne firme i prirodna bogatstva, u kojoj se otvoreno laže, vara i pljačka. On je dodao da je BiH država u koju postoji bojazan pri investiranju i koja je matematički neodrživa i koja će bankrotirati i u kojoj se samo priča o ratu.

Direktor agencije Mita Group ističe da su pred nama izbori na kojima trebaju pobijediti glasači, a ne stranke.

Kučuk dodaje da svi glasači trebaju prije glasanja misliti o tome da biraju Predsjedništvo BiH odnosno osobe koje će nas najbolje predstavljati u svijetu, zatim državni Parlament - ko će o akcizama, PDV-u, međunarodnoj politici i Ustavu brinuti, te mijenjati stvari u korist građana, a ne u korist političara.

"Federalni parlament treba brinuti o našim penzijama, prirodnim bogatstvima, firmama, zdrastvu, školstvu, dok kantonalni zastupnici o struji, vodi, plinu, grijanju, gradskom prijevozu i sigurnosti na ulicama", zaključio je on.

Poduzetnik Kučuk naglašava da je izbor njegove porodice Denis Bećirović za člana Predsjedništva BiH.

"Zato što nema nijednu aferu. Zato što je vjeran suprug i dobar otac. Zato što je čovjek iz naroda koji živi život svog naroda. Zato što je najeduciraniji od svih kandidata (prof. dr.), elokventan je i govori engleski dovoljno dobro da mu ne treba prevodioc. Zato što je bio jedan od najaktivnijih zastupnika u PS BiH 2014-2018. Zato što nije vodio prljavu kampanju, nego kampanju baziranu na jasno definisanom projektu. Zato što za svaku analizu i potez ima nepobitne argumente. Zato što nije stranački poslušnik nego osoba sa integritetom koja će narod i državu staviti ispred stranke i stranačkih interesa. Zato što je najbliže mojoj generaciji. Generaciji koja ima dovoljno znanja, iskustva i snage da pokrene procese s mrtve tačke. Generaciji koja ne smije više nijednu godinu izgubiti čekajući da se "nesto desi". Zato što će argumentirano i oštro osuditi napade na našu državu, ali i biti dovoljno razuman da pronađe zajednički jezik s ostalim članovima Predsjedništva BiH. Zato što će ukinuti paradržavna predstavništva BiH u inostranstvu i vratiti međunarodnu politiku u nadležnost Predsjednistva BiH", istakao je Kučuk.

On smatra da Bećirovića podržavaju na Zapadu i da će vrlo lako pronaći zajednički jezik sa EU liderima te vratiti dignitet BiH u međunarodnim krugovima i da će nas uvesti u EU i NATO.

"Bećirović neće provoditi vrijeme svađajući se, nego će birati najbolje ambasadore i boriti se da diplomatskom ekonomijom popravimo stanje u zemlji. On svoju poziciju gleda kao služenje narodu, a ne vladanje narodom. Koliko sam upoznat nije nikoga uhljebio tokom političke karijere", napisao je Kučuk.

Kučuk ističe da je Denis Bećirović njegov favorit jer "nije kao Šefik potrčko koji nikad ne bi bio kandidat za ovu poziciju da drugi, mnogo bolji kandidati SDA, nisu pod pritiskom "brace i seke" odustali."

"Zato što je krajnje vrijeme da probamo s mlađima, zato što mislim, vjerujem i znam da je i od svih ostalih favorita Denis ubjedljivo najbolji i zato što mislim da trebamo imati jednog Predsjednika svih nas koji volimo ovu zemlju", napisao je, između ostalog poduzetnik Kučuk.