Općinski sud u Sarajevu
0

Kučević priznao krivicu za nasilničko ponašanje

Sarajevo-x.com
Tasim Kučević (Foto: Arhiv)
Tasim Kučević (Foto: Arhiv)
Na ročištu zakazanom za danas pred Općinskim sudom u Sarajevu optuženi Tasim Kučević izjasnio se krivim za djelo nasilničkog napada na Safiju Mahmutović, tetku Almire Čajić, jedne od žrtava njegovih kriminalnih aktivnosti. Na istom ročištu drugooptuženi Enver Spahić negirao je svoju krivicu rekavši da je samo "štitio novinarku Federalne televizije", potvrđeno nam je iz suda.

Prema optužnici, Kučević je 21. aprila ove godine ispred zgrade Suda BiH nanio lakše povrede Safiji Mahmutović, a Spahića se tereti za napad na Vildanu Duran, koja je pokušala odbraniti ženu koju je Kučević udario.

Kučević i Spahić nalaze se u pritvoru od 23. aprila, a 21. maja sud je donio odluku kojom se obojici pritvor produžuje za još dva mjeseca.

Tasim Kučević, bez povoda i razloga, fizički je nasrnuo na Safiju Mahmutović tako što ju je snažno otvorenim dlanom udario u predio lica, nakon čega je ona pala na tlo, a od udarca je pretrpjela laku tjelesnu povredu.

Kada je novinarka FTV-a Vildana Duran pokušala da pomogne povrijeđenoj ženi, prišao joj je Enver Spahić i odgurnuo je te držao naslonjenu na željeznoj ogradi u namjeri da je spriječi u daljnjem pružanju pomoći Safiji Mahmutović, čime su izazvali uznemirenje prisutnih i ugrozili građanski mir.