Općina Centar
0

KSC Skenderija ponovo dobija ledenu plohu

Sarajevo-x.com
Foto: Ilustracija
Foto: Ilustracija
Savez hokeja na ledu Bosne i Hercegovine realizuje projekat ponovnog otvaranja ledene dvorane KSC Skenderija, a Općina Centar u te svrhe odvojila je 100.000 KM.

Projekat se provodi u dogovoru sa predstavnicima različitih nivoa vlasti i predstavnicima KSC Skenderija, te uz pomoć sponzora, donatora, Međunarodnog olimpijskog komiteta MOK, IIHF (International Ice Hockey Federation), Kantona Sarajevo i Općine Centar.

Montaža rashladne tehnike za postavljanje ledene plohe i puštanje klizališta u probni rad planirani su 1. marta 2010. godine.

Realizacijom projekta građani Sarajeva će imati klizalište na raspolaganju tokom pet do osam mjeseci godišnje, kako i priliči gradu koji pripada uvaženoj porodici olimpijskih gradova. Postojanje ove ledene plohe omogućit će bavljenje rekreativnim i umjetničkim klizanjem, hokejom na ledu, brzim i sinkronim klizanjem, te curling-om – svojevrsnim kuglanjem na ledu, veoma popularnim sportom u zemljama sa dugom tradicijom sportova na ledu.

Općina Centar je za ovaj projekt izdvojila 100.000 KM, sredstva koja su namijenjena za nabavku rashladne tehnike za postavljanje klizališta, saopšteno je iz ove sarajevske općine.