{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


KS vodeći u ispunjavanju zahtjeva iz "građanske platforme"

F
15.6.2007. u 14:55
0
0
KS vodeći u ispunjavanju zahtjeva iz "građanske platforme"
0
KS vodeći u ispunjavanju zahtjeva iz "građanske platforme"
U sklopu druge faze implementacije projekta "Program partnerskog građanskog zastupanja" u petak je premijer Kantona Sarajevo Samir Silajdžić održao sastanak s predstavnicima Centara civilnih inicijativa (CCI).
Ovaj projekt podrazumijeva monitoring rada izvršne i zakonodavne vlasti BiH na svim nivoima u cilju rješavanja 12 zahtjeva definiranih "Građanskom platformom".

Druga faza implementacije ovog projekta podrazumijeva monitoring rada vlada i parlamenata u BiH čiji je osnovni cilj praćenje realizacije budžeta institucija u BiH i njihovih programa.

Prve analize budžeta institucija u BiH i javnih rashoda pokazale su povećanje budžetske potrošnje, tačnije 772,4 miliona maraka, od kojih se 150 miliona izdvaja za javnu administraciju, a 12,8 miliona za zapošljavanje.

Predstavnik CCI-ja Miloš Karišik ocijenio je kako je Kanton Sarajevo vodeći u izdvajanjima kada je riječ o 12 zahtjeva "Građanske platforme". Zahtjevi se odnose na otvaranje novih radnih mjesta, zapošljavanje, penzijske i zdravstveno-socijalne politike, kao i pitanja mladih.

U prvoj fazi projekta, uoči općih izbora održanih prošle godine, 500.000 građana BiH i najveći dio političkih subjekata podržalo je rješavanje 12 zahtjeva iz "Građanske platforme", saopćeno je iz Pres-službe KS-a.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: