{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


KS: Nastavljena izgradnja zgrade na Baruthani

5.6.2014. u 14:11
0
9
KS: Nastavljena izgradnja zgrade na Baruthani
0
Nastavljeni su radovi na izgradnji objekta kolektivnog stanovanja na Baruthani koji su počeli 2012. godine, a prošle godine su obustavljeni zbog neispunjavanja obaveza od strane Ministarstva za rad, socijalnu politiku, raseljena lica i izbjeglice Kantona Sarajevo.


U februaru ove godine, Općina Stari Grad i humanitarna organizacija Hilfswerk Austria International za BiH, potpisali su aneks 3 Generalnog sporazuma o realizaciji projekta izgradnje objekta kolektivnog stanovanja na Baruthani, čime je Općina osigurala dodatnih 100.000 KM za nastavak radova.Radove na izgradnji ovog objekta izvodi firma “Unigradnja”, a trenutno postavljaju skelu kako bi počela izrada fasade i fasadnih otvora. Prethodno je usvojen uzorak fasadne stolarije.

“Ovim radovima prethodila je izrada potpornih zidova i trotoara što je bilo neophodno da bismo počeli stavljanje fasade”, pojasnili su iz Hilfswerka, koji je implementator projekta.Ova faza projekta podrazumijevat će građevinsko zanatske radove koji obuhvataju fasadnu stolariju, termo-fasadu, gromobransku instalaciju, vertikalne oluke i dio vanjskog uređenja (potporni zid, vanjsko stepenište i trotoar oko objekta).

Korisnici ovog objekta bit će jedanaest (11) interno raseljenih porodica iz Starog Grada čiji su stanovi u ratu potpuno razoreni i ne mogu biti obnovljeni, te trenutno žive u nekom od vidova alternativnog smještaja. Još jedan objekat kolektivnog stanovanja izgrađen je 2011. godine na Brusuljama, a u njega je useljeno devet interno raseljenih porodica.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Jeste li zadovoljni radom policije u vašoj lokalnoj zajednici?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: