BiH
0

KS: 300.000 KM za sanaciju i rekonstrukciju prostora operacionog bloka Opće bolnice

FENA
Vlada Kantona Sarajevo odobrila je na sjednici s pozicije Ministarstva prostornog uređenja i zaštite okoliša KS-a 360.583,47 KM za finansiranje troškova radova na polaganju vodovodne i kanalizacione mreže za objekt "američka ambasada", koji se realizuje putem KJKP "Vodovod i kanalizacija".

Odobreno je i 300.000 KM s pozicije Ministarstva zdravstva KS-a za sanaciju i rekonstrukciju prostora Operacionog bloka u objektu JU Opća bolnica Sarajevo.

Kako je saopćeno za izvođenje ovih radova odabrana je firma MIPO-GRADNJA iz Sarajeva.

Data je saglasnost i za izdvajanje 499.714,53 KM s pozicije Ministarstva prostornog uređenja i zaštite okoliša za finansiranje nabavke opreme za vozila hajfiši, koji se realizira putem KJKP "Rad" d.o.o Sarajevo, i 21.960,90 KM za plaćanje obaveza usluge revizije glavnih projekata uređenja grobnih polja I i II faze na groblju Vlakovo, a u okviru realizacije projekta proširenja i izgradnje aktivnih komunalnih grobalja, te 200.000 KM za finansiranje sanacije i izgradnje ograde na groblju Bare, koji se realizuju putem KJKP Pokop d.o.o Sarajevo.

Iznos od 100.000 KM odobren je s pozicije Ministarstva privrede za nastavak izvođenja regulacije Koševskog potoka prema već urađenom glavnom projektu "Regulacija dijela Koševskog potoka od bolnice Jagomir do Mikotične bolnice" u općini Centar.

Ovim programom utvrđeni su prioritetni projekti uređenja vodotoka (riječnih korita), mjera zaštite od poplava na području Kantona Sarajevo, dinamika realizacije projekta, novac, te izvori za njegovu realizaciju.

Program obuhvata izradu idejnih i glavnih projekata, nastavak izvođenja ranije ugovorenih radova na čišćenju i regulaciji riječnih korita, te izvođenje radova na novoprojektovanim regulacijama vodotoka, a sve u svrhu zaštite od poplava, odnošenja plodnog priobalnog zemljišta i zaštite vode za piće, ako vodotoci protiču kroz vodozaštitne zone i iz kojih se voda infiltira u podzemlje.

Na istoj sjednici odobreno je i 318.975 KM za Sarajevsku regionalnu razvojnu agenciju SERDA za njen rad i finansiranje projekata u 2006., saopćeno je iz KS-a.