{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Krndelj je kriv za povredu izbornog zakona

F
12.9.2008. u 19:27
0
7
Krndelj je kriv za povredu izbornog zakona
0
Krndelj je kriv za povredu izbornog zakona
Savez nezavisnih socijaldemokrata (SNSD) uputio je Središnjem izbornom povjerenstvu (SIP) BiH Prigovor zbog povrede Izbornog zakona BiH od strane predsjednika HSS-NHI BiH Ivana Krndelja.
U Prigovoru SNSD-a, kojeg potpisuje predsjednik te stranke Milorad Dodik, Krndelj se optužuje da je u intervjuu pod naslovom "Republika Srpska je pala iz Daytona i ne može biti trajna tvorevina",objavljenom u jednom sarajevskom dnevnom listu, povrijedio pojedine odredbe članka 7.3. Izbornog zakona BiH.

SNSD smatra da se Krndelj u spomenutom intervjuu koristio jezikom koji bi nekoga mogao navesti ili potaći na nasilje i širenje mržnje.

Izrekao je određene tvrdnje koje nisu istinite i koje se ne temelje na činjenicama i relevantnim dokumentima. Naime, imenovani kroz čitav tekst provlači tezu kako Republika Srpska nije učinila dovoljno kako bi se Hrvati vratili na svoja ognjišta stoji, između ostalog, u prigovoru SNSD-a.

U prigovoru se dalje navodi kako je RS do sada vratila oko 99 posto imovine svim onim koji su tražili povrat, te da "RS ne može silom vraćati Hrvate u RS".

Iz SNSD-a traže od SIP-a BiH da poduzme adekvatne mjere i zaštiti Izborni zakon BiH koji, kako navode, krši Ivan Krndelj.

U povodu ovog prigovora Središnje izborno povjerenstvo je od Krndelja zatražilo da im žurno dostavi izjašnjenje vezano za navode sadržane u prigovoru.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: