Rizičan kontakt
32

Krizni štab HNK: U samoizolaciji doktor Arapović, pozitivna doktorica iz Covid bolnice u Mostaru

R. D.
Doktor Jurica Arapović, koji se posljednjih sedmica redovno obraćao medijima kao član Kriznog štaba Hercegovačko-neretvanskog kantona, nalazi se u samoizolaciji jer je u Covid bolnici u Mostaru imao jedan rizičan kontakt.

Ovo je na današnjoj konferenciji za medije kazao Siniša Skočibušić, specijalist infektologije iz Klinike za infektivne bolesti SKB Mostar. Skočibušić je kazao kako je doktor Arapović na testiranju bio negativan, a pozitivna je bila jedna doktorica iz iste bolnice.

Foto: G. Š./Klix.ba
Foto: G. Š./Klix.ba

Ponovljeno je kako su u protekla 24 sata u Covid bolnici SKB Mostar preminule dvije ženske osobe, jedna iz Čitluka, rođena 1937. godine, i jedna iz Konjica, rođena 1942.

Potvrđen je i slučaj zaraze koronavirusom čitlučkog načelnika Marina Radišića, a broj zaraženih koronavirusom u HNK je porastao na 123.

Zaraženost Radišića zabrinula je nadležne jer je zbog stanja u općini Čitluk bio na sastancima kantonalnog kriznog štaba. Krizni štab HNK je u trenutnom zasjedanju i trebao bi donijeti odluke o načinu svog daljnjeg rada.