|

Kriza na pomolu: Odgođena sjednica Vijeća ministara BiH

Kriza na pomolu: Odgođena sjednica Vijeća ministara BiH
62
Piše: Er. M.
21.2.2017. u 09:59
262
komentara
62

dijeljenja
Kriza na pomolu: Odgođena sjednica Vijeća ministara BiH Foto: Arhiv/Klix.ba
Odgođena je za danas najavljena sjednica Vijeća ministara BiH, saznaje Klix.ba.
Predsjednici političkih stranaka iz entiteta Republika Srpska koji čine parlamentarnu većinu na državnom nivou jučer su upozorili na mogući kraj političke koalicije.

Razlog tome je odluka da se krene u postupak revizije presude po tužbi BiH protiv Srbije za agresiju i genocid.

Iz Saveza za promjene upozorili su da će Izetbegović biti glavni krivac za novonastalu situaciju te da od trenutka predaje aplikacije u Parlamentarnoj skupštini BiH ne postoji parlamentarna većina.

Vijeće ministara BiH na današnjoj sjednici trebalo je razmatrati Informaciju o aktivnostima na pripremi okvirnih smjernica za uspostavu i razvoj poljoprivrednog informacijskog sistema u BiH te Analizu implementacije razvoja zakona o poljoprivredi, ishrani i ruralnom razvoju BiH, koje je pripremilo Ministarstvo vanjske trgovine i ekonomskih odnosa.

Pred ministrima se trebao naći i nacrti osnova za pristupanje BiH međunarodnim konvencijama o teretnim linijama i o mjerenju tonaže brodova iz 1969. godine te Konvencija o međunarodnim pravilima za sprečavanje sudara na moru.

Na dnevnom redu bila je i Informacija o aktivnostima na uspostavi i razvoju sistema identifikacije zemljišnih parcela te Informacija o realizaciji višegodišnjeg kapitalnog projekta "Izgradnja glavnog sjedišta Službe za poslove sa strancima i Terenskog centra Sarajevo".

Također, ministri su trebali biti upoznati o implementaciji Komunikacijske strategije za informiranje javnosti o procesu pristupanja BiH Evropskoj uniji i o realizaciji obuka u području evropskih integracija, a informacije o tome pripremila je Direkcija za evropske integracije.
Prijavi grešku


Komentari (262)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...