BiH
0

Krivokapić razgovarao sa Zvizdićem

Sarajevo-x.com
Jučer je predsjedavajući Predstavničkog doma Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine, Denis Zvizdić, zajedno sa predsjedateljicom Doma naroda Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine, Karolinom Pavlović, te članovima kolegija oba doma, razgovarao sa predsjednikom Skupštine Republike Crne Gore, Rankom Krivokapićem i njegovim saradnicima koji je u sklopu posjete Bosni i Hercegovini izrazio želju da se susretne i sa entitetskim predstavnicima zakonodavne vlasti.

Susret, koji je u zgradi Parlamenta FBiH trajao do 18 sati, odvijao se u prijateljskoj atmosferi uz obostrano naglašenu potrebu za saradnjom u oblasti razmjene parlamentarnih iskustava. U tom smislu predsjedavajući Zvizdić je naglasio da je razmjena iskustava i znanja u oblasti korištenja prirodnih resursa i ekologije jedna od mogućnosti za saradnju parlamentarnih komisija i odbora.

Gosti su izrazili zadovoljstvo prijemom, a gospodin Krivkoapić je tom prilikom posebno istakao ubjeđenje da je Bosna i Hercegovina glavni mjerni instrument u ocjenivanju napretka regiona u oblasti evropskih integracija, naglašavajući da su se svi uspjeli približiti Evropskoj uniji samo onoliko koliko je uspjela i Bosna i Hercegovina na tom putu.