{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Krivična prijava zbog zloupotrebe službenog položaja

F
1.10.2008. u 11:46
0
0
Krivična prijava zbog zloupotrebe službenog položaja
0
Krivična prijava zbog zloupotrebe službenog položaja
Centar za humanu politiku podnijet će Specijalnom tužilaštvu RS-a i Okružnom tužilaštvu Banja Luka krivičnu prijavu protiv odgovorne osobe iz Pravobranilaštva RS-a zbog sumnje da su izvršena krivična djela zloupotrebe službenog položaja ili ovlašćenja, nesavjesnog rada u službi i primanja mita prilikom davanja pozitivnog mišljenja na štetan ugovor o razmjeni nekretnina između Općine Doboj i "Slatke tajne".
Pravobranilaštvo RS-a dalo je pozitivno mišljenje na ovaj ugovor, iako je prije toga zamjenik pravobranioca iz Doboja dao negativno mišljenje, a bilo je obaviješteno i da se radi o štetnom ugovoru po kome će Općina Doboj biti oštećena za više od dva milona KM.

Ovaj centar pokrenut će inicijativu kod Narodne skupštine RS-a za razrješenje republičkog pravobranioca zbog sumnji da je u ovom i drugim slučajevima štitio privatne i kriminalne interese, umjesto općih.

Od Okružnog tužilaštva u Doboju bit će zatraženo da ispita odgovornost načelnika općine Obrena Petrovića i druge nezakonitosti u vezi s kupovinom i razmjenom poslovnog prostora sa "Slatkom tajnom", neobrazloženog plaćanja 142.004 KM "Džungli" Doboj i angažovanja budžetskih sredstava po predloženim odlukama Skupštini općine od 30. 9.2008. godine.

Sumnjamo da je angažovanje nekoliko stotina hiljada KM budžetskih sredstava za pomoć raznim udruženjima i pojedincima na ovoj sjednici Skupštine općine bilo u funkciji podmićivanja za naredne lokalne izbore. Od Okružnog tužilaštva u Doboju bit će zatraženo da preduzme zakonske mjere radi sprječavanja realizacije štetne kupovine i razmjene poslovnih prostora između Općine Doboj i "Slatke tajne, saopćeno je iz Centra za humanu politiku.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li je opravdan zahtjev za povećanje akciza na gorivo kako bi se ubrzala izgradnja autoputa?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: