{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Krivična prijava protiv Dodika "montirani proces"

F
20.2.2009. u 11:37
0
19
Krivična prijava protiv Dodika "montirani proces"
0
Krivična prijava protiv Dodika "montirani proces"
Predsjednik Republike Srpske Rajko Kuzmanović smatra da podnošenje izvještaja o počinjenom krivičnom djelu protiv predsjednika Vlade RS-a Milorada Dodika, nekih ministara i još nekih osoba iz RS-a, „predstavlja pokušaj otvaranja političkog procesa protiv RS-a i njenih institucija“.
Entitetski predsjednik navodi, kako je saopćeno, da su u „ovom slučaju iznevjereni ideali i principi objektivnosti i nepristrasnosti“.

Očigledno je da se radi, dodaje Kuzmanović, o „montiranom procesu, na šta ukazuje način na koji je informacija o ovome dospjela u javnost“, ali i o, navodi dalje, zloupotrebi službenog položaja pojedinaca iz SIPA-e i Tužilaštva BiH što „potvrđuje činjenica da čelni ljudi ovih institucija uopće nisu bili upoznati o podizanju ove krivične prijave“.

Sve ovo ukazuje da, smatra entitetski predsjednik, „lanac rukovođenja u ovim institucijama ne funkcionira i da u njima postoje paralelne strukture koje, umjesto da doprinesu vladavini prava, djelujući isključivo na profesionalnim osnovama, kako im to nalaže i zakon, pokušavaju da „destabiliziraju RS zarad interesa grupa i pojedinaca, na što su predstavnici RS-a ranije ukazivali“.

On očekuje da SIPA i Tužilaštvo BiH, kako se navodi u saopćenju, otklone slabosti i propuste u djelovanju i time vrate povjerenje građana RS-a.

„Onima koji su iskoristili ove institucije da bi izvršili politički pritisak na RS poručujemo da ćemo nastaviti da podržavamo Vladu RS-a, da bismo zajedničkim naporima jačali i razvijali RS, kao konstitutivni i državotvorni entitet u okviru BiH“.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Hoćete li izaći na oktobarske izbore?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: