Jedina prava opozicija
52

Kritika Slavena Raguža na HNS-u: Ko ima daj mu još, a ko nema uzmi i ono malo što ima

Piše: R. D.
Slaven Raguž (Foto: R. D./Klix.ba)
Slaven Raguž (Foto: R. D./Klix.ba)
Na danas održanom Osmom zasjedanju Hrvatskog narodnog sabora BiH možda i jedini ozbiljan kritički istup aktualnoj politici nositelja vlasti iz reda hrvatskog naroda bio je onaj predsjednika HRS-a Slavena Raguža.

"Govorimo o diskriminaciji, a naši zastupnici unisono sa pojedinim ratnim zločincima i ubojicama dižu ruke za Budžet. Govorimo o medijskoj neravnopravnosti. Istina, svjedocima smo višegodišnjeg govora mržnje i beskrupuloznog, po Goebelsovom modelu, etiketiranja Hrvata kao fašističkog naroda koji je sam sebe protjerao i sam na sebe agresiju izvršio, ali isto tako smo svjedocima kako naši legitimni predstavnici sjede u Regulatornoj agenciji za komunikacije, uredno primajući naknade, a ništa ne rade po tom pitanju. Trebamo li napominjati kako naši legitimno izabrani predstavnici u izvršnoj vlasti, legitimni članovi nadzornih i upravnih odbora javnih poduzeća uredno finansiraju medije koji šire šovinističku propagandu protiv Hrvata, za hrvatske medije se bori plaćanjem nepostojećih oglasnih prostora na ad hoc kreiranim kojekakvim stranačkim portalčićim", kazao je Raguž za govornicom.

Nastavio je kako se pod krinkom hrvatstva pokreću mediji koji na koncu u ime borbe za medijsku ravnopravnost služe samo za izvlačenje novca koje onda poslušni daju podobnima, a kuknjava o medijskoj neravnopravnosti se nastavlja.

"Imamo i krovnu obrazovnu instituciju Hrvata, Sveučilište, koje se naoružalo sa tri najskuplje nabavljena službena auta u BiH, dok jedan semestar u prosjeku košta 800 KM, i to za one koji studiraju uz podršku ministarstva. Za one koji nisu upućeni, među njima su i djeca onih imućnijih uzoritih Hrvata koji mogu imati stipendije sa više nivoa. To je, izgleda, i jedno od rješenja demografske politike. Ko ima daj mu još, ko nema uzmi i ono malo što ima", izjavio je Raguž čiji cijeli istup možete pročitati na službenoj stranici HRS-a.