Dva puta odgođene
3

Krišto zakazala sjednice Zastupničkog doma Parlamenta BiH

Piše: Er. M.
Foto: Arhiv/Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
Predsjedavajuća Zastupničkog doma Parlamentarne skupštine BiH Borjana Krišto zakazala je za idući četvrtak nastavak ranije otkazanih sjednica najvišeg organa zakonodavne vlasti.

Nastavak 53. sjednice i 54. sjednica Zastupničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine zakazani su za četvrtak u 10 sati.

Riječ je o sjednicama koje su prekinute na dan kada je u Haškom tribunalu izricana presuda u predmetu "Prlić i ostali". Odgađanje sjednice tada su zatražili zastupnici iz reda HDZ-a, a njihov zahtjev podržali su politički predstavnici Srba u Parlamentarnoj skupštini BiH.

Riječ je o sjednicama koje su još odgođene i 15. novembra nakon što su parlamentarci iz reda Saveza za promjene otišli na konsultacije kod člana Predsjedništva BiH Mladena Ivanića u Banju Luku na dan održavanja sjednice.

Na dnevni red 54. sjednice Zastupničkog doma PSBiH ranije je stavljena tačka dnevnog reda Zahtjev Doma naroda za razmatranje Prijedloga zakona o izmjenama i dopunama Izbornog zakona Bosne i Hercegovine po hitnom postupku, čiji je predlagač Klub delagata iz reda hrvatskog naroda u Domu naroda PSBiH.

Na zvaničnoj web stranici Parlamentarne skupštine BiH još uvijek nije postavljen dnevni red 54. sjednice Zastupničkog doma PSBiH. S obzirom na to da je Vijeće ministara BiH uputilo danas u PSBiH set zakona o akcizama, izvjesno je kako će se i ova tačka naći na dnevnom redu.