Bilateralni odnosi
49

Krišto razgovarala s ambasadoricom Izraela: Napravljen iskorak ka jačanju odnosa dvije države

B. R.
Galit Peleg i Borjana Krišto (Foto: Vijeće ministara)
Galit Peleg i Borjana Krišto (Foto: Vijeće ministara)
Predsjedavajuća Vijeća ministara Borjana Krišto (HDZ) i ambasadorica Izraela Galit Peleg razgovarale su danas u Sarajevu.
Kako su saopćili iz Vijeća ministara, Krišto je naglasila potrebu intenziviranja bilateralne saradnje, posebno u oblasti ekonomije. Konstatovala je da činjenica što je Izrael država partner ovogodišnjeg Međunarodnog sajma gospodarstva u Mostaru predstavlja značajan iskorak u jačanju saradnje dvije države.

Poručila je da se taj događaj i pozitivan trenutak u odnosima mora iskoristiti kako bi se povezali privrednici obje zemlje te osnažila trgovinska razmjena i otvorio prostor za nove investicije i radna mjesta u Bosni i Hercegovini.

Ambasadorica Peleg je čestitala Krišto na imenovanju na funkciji predsjedavajuće i uvjerena je da će se bilateralna saradnja značajno unaprijediti, saopćili su iz Vijeća ministara.

Podsjećamo, predsjednik HDZ-a Dragan Čović je prošli mjesec najavio da će izraelski premijer Benjamin Netanyahu posjetiti Bosnu i Hercegovinu tokom održavanja spomenutog sajma.