BiH
0

Krišto primila Rycrofta u oproštajnu posjetu

FENA
Predsjednica Federacije Bosne i Hercegovine Borjana Krišto primila je danas u oproštajni posjet Matthewa Rycrofta, veleposlanika Ujedinjenog kraljevstva Velike Britanije i Sjeverne Irske u Bosni i Hercegovini, saopćeno je iz Ureda predsjednice.

Predsjednica Krišto se i ovom prigodom zahvalila na suradnji i pomoći Velike Britanije na obnovi i rekonstrukciji Bosne i Hercegovine i na potpori pri organiziranju i prezentiranju gospodarskih potencijala u svijetu.

Sve to uveliko pomaže izgradnji i jačanju održive ekonomije i otvorenosti naše zemlje za strana ulaganja. Dosadašnji međusobni odnosi dviju zemalja ocijenjeni su dobrim.

U kontekstu razgovora o političko-gospodarstvenim prilikama u FBiH i BiH, potpisivanje Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju sa Europskom unijom svakako predstavlja ogroman doprinos ekonomskoj i političkoj stabilnosti Bosne i Hercegovine i uspostavi bliskih i dugoročnih veza sa Europskom unijom.

Ovim se otvaraju vrata za prosperitetnu budućnost za sve narode i građane Bosne i Hercegovine ali i nastavlja daljnji proces aktivnosti i ispunjavanja kriterija za punopravno članstvo u zajednicu razvijenih europskih zemalja, zajedničko je stajalište.

Vjerujući da će se pozitivan trend razvoja odnosa nastaviti i ubuduće, predsjednica Federacije BiH poželjela je veleposlaniku Rycroftu puno uspjeha na osobnom i profesionalnom angažmanu.