BiH
0

Krišto posjetila zajednicu "Cenacolo" u Međugorju

FENA
Predsjednica Federacije BiH Borjana Krišto posjetila je u nedjelju Zajednicu "Cenacolo" u Međugorju.

Jedan od povoda posjeti je i obilježavanje deset godina od otvaranja kuće za djevojke „Polje radosti“.

Ovom prigodom predsjednica je obišla kuću za djevojke "Polje radosti" i kuću za mladiće „Polje života" i upoznala se s programom rada i života u ovoj zajednici te je nazočila svečanom misnom slavlju.

U razgovoru s mladima koji borave u ovoj zajednici, njihovim roditeljima i bližnjima predsjednica je napomenula značaj postojanja ovakvih zajednica, iskazala punu potporu nesebičnom i predanom radu svih onih koji stoje iza ovog nadasve plemenitog i humanog rada te je pozvala sve relevantne strukture i pojedince da svojim doprinosom i pomoći osiguraju uvjete za rad i djelovanje zajednice.

Predsjednica FBiH je uručila Odluku o financijskoj potpori zajednici "Cenacolo", saopćeno je iz Ureda predsjednice FBiH.

Zajednica "Cenacolo" (sestre Elvire) kršćanska je udruga koja je osnovana 1983. godine, a u cilju pomoći mladima koji su zalutali u pakao droge.

Zajednica se širila, te je tako u BiH - Međugorje otvorena kuća za mladiće „Polje života“ 1991. godine (trenutno ih ima oko 90), a za djevojke “Polje radosti“ 1990. godine (ima 40 djevojaka i 15-ero djece).

U Hrvatskoj egzistira osam ovakvih kuća i pomažu mladima u nastojanju odvikavanja od opijata. U Italiji ima oko 35 kuća u koje idu i mladi iz BiH.

Osnovna načela Zajednice su molitva i rad. Dosad je kroz Zajednicu prošlo i oslobodilo se pošasti droge oko 380 mladih iz BiH. Misija i rad jestu prihvatiti i služiti čovjeka ranjena, siromašna, napuštena, nezadovoljna, usamljena, znatiželjna.

Prihvaćaju besplatno sve momke i djevojke koji dolaze iz svijeta odbačenosti i s ulice, često sa teškoćama povezanim s uporabom droge, koji žele promijeniti život i otkriti pravi životni smisao.

Prihvaćaju i one koji u potrazi za životnom radošću i žele živjeti snažno iskustvo molitve u zajednici. Put ozdravljenja traje tri do pet godina. On je mukotrpan, pun odricanja ali i nade za spas.