{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Krišto: Kukić neće dobiti potrebnu većinu

S
13.7.2011. u 11:23
0
35
Krišto: Kukić neće dobiti potrebnu većinu
0
Krišto: Kukić neće dobiti potrebnu većinu
Borjana Krišto
Kandidatkinja HDZ-a za mjesto predsjedavajuće Vijeća ministara, Borjana Krišto, smatra da Slavo Kukić ni na sutrašnjoj sjednici Predstavničkog doma Parlamenta BiH neće dobiti potrebnu većinu.
"Očekujem da će poslanici glasati kao i u prvom čitanju i da Kukić neće biti izabran", izjavila je Krišto Srni.

Odgovarajući na pitanje da li je bilo pritisaka na HDZ BiH da ova stranka povuče njenu kandidaturu Krišto je odgovorila da joj to nije poznato, podsjećajući da je funkciju predsjednika Federacije BiH "obavljala po Ustavu, u interesu prava i pravde".

Predstavnički dom Parlamentarne skupštine BiH najvjerovatnije će na sutrašnjoj sjednici donijeti konačnu odluku u vezi sa imenovanjem Slave Kukića za predsjedavajućeg Vijeća ministara BiH.

Nakon što u prvom krugu glasanja, 29. juna, Kukić nije dobio potrebnu entitetsku većinu glasova poslanika iz Republike Srpske, o ovom pitanju se nije uspio usaglasiti ni tročlani Kolegijum Predstavničkog doma.

Glasanjem o izvještaju Kolegijuma poslanici će odlučiti da li će Kukić biti predsjedavajući Vijeća ministara ili će Predsjedništvo BiH morati da ponudi novog mandatara.

Poslanici stranaka iz Republike Srpske dosljedni su u stavu da Kukić ne može biti na čelu Vijeća ministara, a kao jedan od argumenata zašto su protiv njegovog imenovanja ističu da je Predsjedništvo odluku donijelo preglasavanjem srpskog člana Nebojše Radmanovića.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: