|

Krišto i Špirić danas i sutra u Strazburu predstavljaju nefunkcionalni Parlament BiH

Krišto i Špirić danas i sutra u Strazburu predstavljaju nefunkcionalni Parlament BiH
0
I. Č.
24.10.2019. u 08:47
11
komentara
0

dijeljenja
Krišto i Špirić danas i sutra u Strazburu predstavljaju nefunkcionalni Parlament BiH Krišto i Špirić (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Zamjenica predsjedavajućeg Zastupničkog doma Parlamenta BiH Borjana Krišto i zamjenik predsjedavajućeg Doma naroda Parlamenta BiH Nikola Špirić učestvovat će danas i sutra na Evropskoj konferenciji predsjednika parlamenata zemalja članica Vijeća Evrope.
Na konferenciji koju organizuje Parlamentarna skupština Vijeća Evrope najavljeno je učešće blizu 60 predsjednika i 300 poslanika država članica. Obilježit će se 70. godišnjica osnivanja Vijeća Evrope, međunarodne multilateralne organizacije za zaštitu ljudskih prava, razvoj demokratije i podršku vladavini prava.

U okviru rasprave o temi "Naša zajednička evropska kuća – sljedećih 70 godina", učesnicima konferencije obratit će se zamjenica predsjedavajućeg Zastupičkog doma PSBiH Borjana Krišto.

Funkcioneri HDZ-a i SNSD-a Krišto i Špirić predstavljat će Parlamentarnu skupštinu BiH, instituciju koja skoro godinu zbog blokada ne održava sjednice, dok u isto vrijeme primaju ogromne plaće za svoj nerad.
Prijavi grešku


Komentari (11)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...