Parlament BiH
0

Krišto, Bosić i Džaferović u srijedu o stavljanju seta zakona o akcizama na dnevni red

Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
Sjednica Kolegija Zastupničkog doma Parlamentarne skupštine BiH zakazana je za srijedu kada će se članovi Kolegija izjasniti o stavljaju seta zakona o akcizama na dnevni red najvišeg organa zakonodavne vlasti.

Predsjedavajuća Zastupničkog doma Parlamentarne skupštine BiH Borjana Krišto i njeni zamjenici Mladen Bosić i Šefik Džaferović izjasnit će se o zahtjevu Vijeća ministara BiH za razmatranje Prijedloga zakona o izmjenama i dopunama Zakona o akcizama u BiH i određivanju nadležne komisije za razmatranje Prijedloga zakona.

Na dnevnom redu nalaze se i ostali zakoni iz seta zakona o akcizama, koji su već usvojeni na Domu naroda Parlamentarne skupštine BiH.

Još uvijek nije poznato da li će se državni parlamentarci izjasniti o izmjenama i dopunama Zakona o akcizama BiH na 54. sjednici Zastupničkog doma PSBiH zakazanoj za četvrtak ili na 55. sjednici koja je zakazana za petak.

S obzirom na to da je Vijeće ministara BiH uputilo set zakona o akcizama u parlamentarnu proceduru po skraćenom postupku izvjesno je kako će se o predloženim izmjenama i dopunama morati izjasniti Komisija za finansije i budžet Zastupničkog doma PSBiH.

Sjednica Komisije za finansije i budžet Zastupničkog doma PSBiH zakazana je za četvrtak.