{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


"Krimolovci" u maju pozvani 400 puta

F
9.6.2011. u 15:09
0
3
"Krimolovci" u maju pozvani 400 puta
0
"Krimolovci" u maju pozvani 400 puta
Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) su u maju 2011. godine registrirali 400 poziva na telefonskoj liniji "Krimolovci", od kojih je 156 ocijenjeno neozbiljnim, saopćeno je danas iz SIPA-e.
U ovom periodu od građana je zaprimljeno 57 korisnih informacija o počinjenim ili planiranim krivičnim djelima, te o njihovim počiniocima, na osnovu kojih je sačinjeno isto toliko izvještaja.

Najveći broj informacija se odnosio na krivična djela korupcije i krivična djela protiv službene i druge odgovorne dužnosti (10), neovlaštene trgovine opojnim drogama (osam), nedozvoljenog držanja i trgovine oružjem (sedam).

Od ukupnog broja korisnih informacija, 46 je zajedno sa izvještajima proslijeđeno na dalje postupanje nadležnim policijskim organima u BiH, dok se 11 informacija odnosilo na krivična djela iz nadležnosti SIPA-e.

Od nadležnih policijskih organa u izvještajnom periodu su pristigle 42 povratne informacije na osnovu kojih je utvrđeno da je nadležnim tužilaštvima dostavljen jedan izvještaj o počinjenom krivičnom djelu i izvršiocima, dok su četiri izvještaja dostavljena tužilaštvima na ocjenu.

Policijski službenici SIPA-e su građanima koji su pozivali telefonski broj "Krimolovci" (080-020-505) dali 187 savjeta.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Jeste li zadovoljni radom policije u vašoj lokalnoj zajednici?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: