{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Krimolovci: U augustu zaprimljeno 313 poziva i 32 korisne informacije

F
2.9.2015. u 12:17
0
5
Krimolovci: U augustu zaprimljeno 313 poziva i 32 korisne informacije
0
Krimolovci: U augustu zaprimljeno 313 poziva i 32 korisne informacije
Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) u augustu su registrirali ukupno 313 poziva na telefonskoj liniji "Krimolovci".
U navedenom periodu od građana su zaprimljene 32 korisne informacije o počinjenim ili planiranim krivičnim djelima i počiniocima, na osnovu kojih je sačinjeno isto toliko kriminalističko-obavještajnih izvještaja. Pored navedenog, putem elektronskog obrasca za prijavu krivičnog djela koji je uspostavljen na web stranici SIPA-e u februaru ove godine, zaprimljene su 32 prijave, od čega 19 korisnih informacija o počinjenim ili planiranim krivičnim djelima i počiniocima, na osnovu kojih je sačinjeno isto toliko kriminalističko-obavještajnih izvještaja. Najveći broj informacija odnosio se na neovlašteni promet opojnim drogama i oružjem.

Od ukupnog broja zaprimljenih informacija putem „Krimolovaca“ i elektronskog obrasca, 51 je proslijeđena na dalje postupanje nadležnim policijskim organima u Bosni i Hercegovini, a po šest je postupala i SIPA.

U izvještajnom periodu pristiglo je 19 povratnih informacija od nadležnih policijskih i drugih organa, koje su u vezi sa ranije dostavljenim informacijama zaprimljenim putem „Krimolovaca“ ili elektronskog obrasca za prijavu krivičnog djela.

Pored navedenog, policijski službenici SIPA-e dali su 134 savjeta građanima koji su ih kontaktirali putem anonimnog i besplatnog telefonskog broja „Krimolovci“ – 080 020 505, saopćeno je iz SIPA-e.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: