{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Kriminal i korupcija najveći problem bh. društva

S
16.5.2012. u 18:09
5
8
Kriminal i korupcija najveći problem bh. društva
5
Kriminal i korupcija najveći problem bh. društva
Najveći problem u društvu su kriminal i opšta korupcija i svi zajedno treba da preduzmu adekvatne mjere da bi ti problemi bili rješavani na najbolji način, saglasili su se učesnici radionice pod nazivom "Učešće civilnog društva u demokratskom nadzoru nad obavještajno-sigurnosnim sektorom u BiH".
Tokom radionice, koju je organizovala Zajednička komisija za nadzor nad radom Obavještajno-sigurnosne agencije BiH, rečeno je da se preduzimanje adekvatnih mjera protiv krilinala i korupcije može postići dijalogom i komunikacijom koji su temelji demokratskog društva, saopšteno je iz Parlamentarne skupštine BiH.

Kako je istaknuto, u oblasti nadzora nad obavještajno-bezbjednosnim sektorom veliku važnost ima Bezbjednosni sporazum između BiH i NATO-a, a treba težiti što skorijem ispunjavanju ostalih uslova koji proizilaze iz njega.

Posebno je naglašeno da izvršna vlast treba ispuniti obaveze u vezi sa sertifikacijom registara i podregistara za razmjenu povjerljivih podataka sa EU i NATO.

Tokom rasprave istaknuta je uloga portparola u Obavještajno-sigurnosnoj agenciji BiH. Učesnici radionice su istakli da posredstvom nadležnih tijela treba učiniti sve da bi agencija što prije dobila portparola, radi blagovremenog i transparentnog informisanja javnosti o njenim aktivnostima.

Učesnici su razmijenili mišljenja i u vezi sa uređenjem sistema revizije, posebno revizije učinka, da bi bile otklonjene uočene nepravilnosti u radu Obavještajno-sigurnosne agencije.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: