{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Krešić u Sofiji na sastanku o Inicijativi za prevenciju katastrofa

F
8.4.2008. u 11:47
0
0
Krešić u Sofiji na sastanku o Inicijativi za prevenciju katastrofa
0
Krešić u Sofiji na sastanku o Inicijativi za prevenciju katastrofa
Zamjenik ministra sigurnosti BiH Mijo Krešić će sutra sudjelovati na ministarskom sastanku o Inicijativi za pripravnost i prevenciju katastrofa Procesa suradnje jugoistočne Europe, koji će se održati u Sofiji.
Vlada Bugarske je domaćin ovog ministarskoga sastanka, kojem će prethoditi Regionalni sastanak Inicijative, u čijem radu će sudjelovati uz predstavnike iz Bosne i Hercegovine i Albanija, Bugarska, Crna Gora, Grčka, Hrvatska, Mađarska, Makedonija, Moldova, Rumunija, Slovenija, Srbija i Turska.

Cilj ministarskog sastanka je usvajanje i potpisivanje zajedničke izjave kojom će se potvrditi opredijeljenost zemalja potpisnica da surađuju u oblasti upravljanja u katastrofama, a od posebnog je značaja jačanje suradnje s Mehanizmom civilne zaštitie EU i Inicijative za smanjenje rizika od nesreća.

Krešić će u obraćanju naglasiti značaj dobre regionalne suradnje i opredijeljenost BiH za nošenje svog dijela odgovornosti na lokalnom, regionalnom i međunarodnom planu u djelovanju pri svim eventualnim prirodnim i drugim nesrećama i u upravljanju u slučaju prirodnih i drugih nesreća.

Posebice će iznijeti iskustvo kvalitetne regionalne suradnje, koje je BiH imala prošle godine kada je bila pogođena šumskim požarima velikih razmjera u južnom dijelu zemlje koji graniči s Republikom Hrvatskom, kada su se zajedničke vatrogasne snage BiH i Republike Hrvatske uspješno suprotstavile požarima i prevladali sve kritične situacije.

Na marginama ovoga ministarskoga sastanka Krešić će imati bilateralne susrete s ministrima zemlje domaćina i Grčke.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Ima li Hrvatska pravo graditi Pelješki most?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: