{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Krešić se sastaje s češkim dužnosnicima MUP-a

F
FENA
24.9.2008. u 12:12
0
0
Krešić se sastaje s češkim dužnosnicima MUP-a
0
Krešić se sastaje s češkim dužnosnicima MUP-a
Zamjenik ministra sigurnosti BiH Mijo Krešić sastat će se danas u Pragu sa zamjenicom ministra unutrašnjih poslova Republike Češke za evropska pitanja Lenkom Ptačkovom-Melicharovom i direktorom policije Oldrihom Martinom.
Bit će razgovarano o saradnji u vezi sa sprječavanjem organiziranog kriminala, terorizma, trgovine ljudima i zloupotrebe droga, najavljeno je iz Ministarstva sigurnosti BiH.

Krešić će otvoriti i pitanje mogućnosti ukidanja viza za nosioce službenih pasoša te informirati češke kolege o napretku koji je BiH napravila u ispunjavanju zahtjeva mape puta za liberalizaciju viznog režima.

Republika Češka jedan je od partnera Ministarstvu sigurnosti BiH u izgradnji kvalitetne Službe za poslove sa strancima, kao i osavremenjavanju Sektora za imigracije, te će se Krešić ujedno zahvaliti na dosadašnjoj pomoći te izraziti nadu u daljnju dobru suradnju.

Rezultat razgovora trebao bi biti početak pregovora za potpisivanje sporazuma između Vijeća ministara BiH i vlade Češke Republike o saradnji u borbi protiv organiziranog kriminala, posebno terorizma i ilegalne trgovine drogom.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: