BiH
0

Krešić položio vijenac na mjesto atentata na Leutara

FENA
Foto: Arhiv
Foto: Arhiv
Zamjenik ministra sigurnosti BiH Mijo Krešić danas je položio vijenac na mjesto atentata, u naselju Ciglane, koji je prije deset godina izvršen na zamjenika ministra unutrašnjih poslova FBiH Jozu Leutara.

Kako je saopćeno iz Krešićevog kabineta, sigurnost svakog građanina u ovoj zemlji je upitna sve dok pravna država ne počne funkcionirati u svojoj punini i oni koji su odgovorni za ovo, ali i oni koji su odgovorni za sva druga ubistva i terorističke akte ne odgovaraju pred licem pravde.

-U našemu društvu terorizam se mnogima čini kao pojava koja se događa drugdje i drugima, ali svi mi živimo praktično zajedno u društvu s počiniteljima i naručiteljima ubistva čovjeka, koji se cijeli svoj život borio protiv svih vidova kriminala i koji je u trenutku smrti predstavljao simbol zakona i reda u FBiH, kaže se u saopćenju.

Ističe se da su za rodbinu, prijatelje, poznanike, saradnike i sve poštene građane ove zemlje brojna pitanja i deset godina nakon ovoga okrutnoga ubistva još neodgovorena - "Zašto i ko je počinitelj?. Ko je naručitelj ovoga terorističkog akta? Zašto još nitko nije odgovarao za ovo umorstvo?"

-Znamo kako je pravda spora, ali vjerujemo kako nije nedostižna, smatra zamjenik ministra sigurnosti BiH.