{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Krešić: Ministarstvo sigurnosti BiH zaključit će 35 bilateralnih ugovora

F
20.4.2007. u 10:16
0
0
Krešić: Ministarstvo sigurnosti BiH zaključit će 35 bilateralnih ugovora
0
Krešić: Ministarstvo sigurnosti BiH zaključit će 35 bilateralnih ugovora
Neum
Zamjenik ministra sigurnosti Bosne i Hercegovine Mijo Krešić danas je u Neumu, u okviru radionice "Zakonodavni okvir, nadležnosti i plan institucija Bosne i Hercegovine u oblasti odbrane i sigurnosti", održao prezentaciju o aktivnostima, problemima i planovima Ministarstva sigurnosti BiH.
Cilj radionice je da se putem dijaloga sa sudionicima, predstavnicima Parlamentarne skupštine BiH, Zajedničke komisije za odbranu i sigurnost, Vijeća ministara BiH, Ministarstva obrane BiH, Zajedničkog stožera Oružanih snaga BiH, Ministarstva sigurnosti BiH, SIPA-e, Granične policije BiH, Ureda za suradnju s Interpolom, Centra za uklanjanje mina BiHMAC-a i Misije OSCE u BiH, razmotre pitanja zakonodavnog okvira, nadležnosti i planova rada institucija sigurnosnog i obrambenog sektora.

Zamjenik ministra je govorio o intenziviranju aktivnosti agencija u sastavu Ministarstva i prezentirao rezultate koje su u prethodnoj godini u oblastima finansijskog kriminala-pranja novca, kontrole ilegalnih migracija i potrage za otuđenim automobilima ostvarile SIPA, Granična policija BiH i Ured za suradnju s Interpolom.

Prezentacijom su obuhvaćeni i problemi vezani za sigurnost zemlje kao što je eskalacija terorizma u svijetu, migracijska kretanja, kriminalitet i trgovina ljudima.

Krešić je rekao da će jedna od težišnih aktivnosti Ministarstva ove godine biti bilateralna međunarodna suradnja u ukviru koje treba biti pripremljeno i zaključeno 35 ugovora, te suradnja u okviru Pakta stabilnosti za jugoistočnu Evropu, kao i suradnja sa Evropskom komisijom, Vijećem Evrope, NATO-om, UN-om, UNHCR-om te ostalim organizacijama i međunarodnim projektima.

Na kraju prezentacije, zamjenik ministra sigurnosti Mijo Krešić je istaknuo potrebu za jačanjem analitičko-informacionog segmenta, kadrovske popunjenosti i unapređenja tehničke podrške u okviru ministarstva i policijsko sigurnosnih agencija kako bi se učinkovitije odgovorilo zahtjevima euroatlanskih integracija.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li je opravdan zahtjev za povećanje akciza na gorivo kako bi se ubrzala izgradnja autoputa?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: