{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Krešić će sutra uručiti certifikate učesnicima dvosedmičnog kursa

F
12.7.2007. u 11:45
0
0
Krešić će sutra uručiti certifikate učesnicima dvosedmičnog kursa
0
Krešić će sutra uručiti certifikate učesnicima dvosedmičnog kursa
Zamjenik ministra sigurnosti Bosne i Hercegovine Mijo Krešić će sutra u Centru za obuku za mirovne operacije u Butmiru uime Ministarstva sigurnosti BiH, vršiti dodjelu certifikata učesnicima dvosedmičnog kursa.
Kurs je organiziran u saradnji Misije OSCE-a u BiH s Ministarstvom sigurnosti BiH, Ministarstvom odbrane BiH i Ministarstvom vanjskih poslova BiH kao prvi pilot kurs obuke u području sigurnosne politike.

Krešić će, u svom obraćanju, naglasiti cilj organiziranja prvog pilot kursa iz područja sigurnosne politike koji se temelji na podizanju razine sigurnosne politike i svijesti svih sfera društva u Bosni i Hercegovini, njihovo uključivanje u kreiranje sigurnosne politike BiH kako bi se poboljšala unutarnja sigurnost i smanjili rizici.

Time bi se na gospodarskom planu privukle strane investicije, a na političkom planu ostvarilo ispunjavanje uvjeta za pridruživanje Bosne i Hercegovine NATO-u, Evropskoj uniji i drugim međunarodnim asocijacijama.

Krešić će zahvaliti na pomoći u ovom projektu Misiji OSCE-a u BiH s generalom Milotatom na čelu, pukovniku Altonenu, komandantu PSOTC-a, brigadnom generalu Michael Lollesgaardu za gostoprimstvo u Centru, osoblju tečaja i Centra PSOTC-a u Butmiru s molbom pukovniku Altonenu da prenese izraze zahvalnosti predstavnicima Ministarstva odbrane Finske, čija je finansijska potpora i pomoć bila veoma značajna u realiziranju ovog projekta, saopćeno je danas iz Krešićevog kabineta.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: