{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Krešić će sutra uručiti certifikate učesnicima dvosedmičnog kursa

F
12.7.2007. u 11:45
0
0
Krešić će sutra uručiti certifikate učesnicima dvosedmičnog kursa
0
Krešić će sutra uručiti certifikate učesnicima dvosedmičnog kursa
Zamjenik ministra sigurnosti Bosne i Hercegovine Mijo Krešić će sutra u Centru za obuku za mirovne operacije u Butmiru uime Ministarstva sigurnosti BiH, vršiti dodjelu certifikata učesnicima dvosedmičnog kursa.
Kurs je organiziran u saradnji Misije OSCE-a u BiH s Ministarstvom sigurnosti BiH, Ministarstvom odbrane BiH i Ministarstvom vanjskih poslova BiH kao prvi pilot kurs obuke u području sigurnosne politike.

Krešić će, u svom obraćanju, naglasiti cilj organiziranja prvog pilot kursa iz područja sigurnosne politike koji se temelji na podizanju razine sigurnosne politike i svijesti svih sfera društva u Bosni i Hercegovini, njihovo uključivanje u kreiranje sigurnosne politike BiH kako bi se poboljšala unutarnja sigurnost i smanjili rizici.

Time bi se na gospodarskom planu privukle strane investicije, a na političkom planu ostvarilo ispunjavanje uvjeta za pridruživanje Bosne i Hercegovine NATO-u, Evropskoj uniji i drugim međunarodnim asocijacijama.

Krešić će zahvaliti na pomoći u ovom projektu Misiji OSCE-a u BiH s generalom Milotatom na čelu, pukovniku Altonenu, komandantu PSOTC-a, brigadnom generalu Michael Lollesgaardu za gostoprimstvo u Centru, osoblju tečaja i Centra PSOTC-a u Butmiru s molbom pukovniku Altonenu da prenese izraze zahvalnosti predstavnicima Ministarstva odbrane Finske, čija je finansijska potpora i pomoć bila veoma značajna u realiziranju ovog projekta, saopćeno je danas iz Krešićevog kabineta.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li je opravdan zahtjev za povećanje akciza na gorivo kako bi se ubrzala izgradnja autoputa?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: