Povratak s juga
7

Krenite na vrijeme: Kraj je produženog vikenda, na putevima se očekuju velike gužve

D. Be.
Foto: E. M./Klix.ba
Foto: E. M./Klix.ba
Kraj je produženog prazničnog vikenda, tako da se i danas očekuje pojačan promet vozila na većini puteva u Bosni i Hercegovini, kao i na graničnim prelazima.
Najveće gužve i danas se očekuju se na dionici Mostar - Jablanica - Konjic - Sarajevo. Slična situacija na ovoj dionici puta bila je u subotu, kao i jučer (ponedjeljak).

Iz AMSBiH ističu da se zastoji mogu očekivati na mjestu radova u Donjoj Jablanici (Jablanica - Mostar), kao i na ulazu na autocestu kod naplatnog mjesta Bradina.

Sanacioni radovi na putu Jablanica - Mostar se izvode kod restorana "Zdrava voda" zbog čega se stvaraju kolone vozila, a saobraća se naizmjenično, jednom trakom (u dužini od 150 metara).

Zbog kiše koja je padala ili još uvijek pada, saobraća se po pretežno mokrom kolovozu, a vozači se upozoravaju i na povećanu opasnost od odrona. Savjetuje se opreznija vožnja i izbjegavanje rizičnih preticanja.

Danas će u Bosni i Hercegovini biti oblačno vrijeme sa kišom i lokalnim pljuskovima. Intenzivnije padavine se očekuju u južnim i jugozapadnim područjima.

Poslije podne i krajem dana, padavine će oslabiti, a ponegdje i prestati. Vjetar slab do umjeren južni i jugozapadni. Jutarnja temperatura zraka od 5 do 10, na jugu do 13, a najviša dnevna od 13 do 19, na jugu do 22 stepena.