|

Kreiranje poruke mira na platou Skenderije

Kreiranje poruke mira na platou Skenderije
0
S
Sarajevo-x.com
2.11.2009. u 08:28
3
komentara
0

dijeljenja
Kreiranje poruke mira na platou Skenderije
Svjetski marš za mir i nenasilje kroz Sarajevo će proći 3. i 4. novembra, a nakon akcije "Hrana, a ne oružje", u okviru koje se besplatno dijelila hrana ispred BBI Centra u Sarajevu i ulične predstave "United" o nametnutim besmislenim podjelama u BiH, u ponedjeljak će početi kreiranje poruke mira na platou Skenderije od 11 sata. Svi zainteresovani moći će na kreativan način dati podršku ovom događaju.
Marš mira će 3. novembra u 17 sati stići na plato Skenderije, gdje će ih, kako su zvanično potvrdili, u 17:30 dočekati premijer Kantona Sarajevo Besim Mehmedić, predsjedavajući Predsjedištva BiH Željko Komšić, te predstavnici Gradske uprave Grada Sarajeva.

Lokalni partneri Svjetskog Mirovnog Marša za BiH su Udruženje "Obrazovanje gradi BiH", Fondacija "Jedan svijet - Platforma za JI Europu", Sportski savez Kantona Sarajevo i UG "Zašto ne", a samu manifestaciju su prepoznali i podržali Dom mladih Skenderija, Altteatar, Dom Oružanih snaga BiH i Hotel Alem. Grad Sarajevo je glavni partner projekta.
Prijavi grešku


Komentari (3)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...